29 Ekim 2011 Cumartesi

Elmalı günler ...

Isparta'nın elmasının da meşhur olduğunu bilmiyordum.. Sagolsun elma ağacı olan toplayıp getiriyor elmaları ama artık ne yapacağımı şaşırıyorum;) bu günlerde elma denemelerim olacak sanırım;) kremali ve meyvemi olduğu için Cok hafif bir Tatli. Yapımı da gayet kolay . Umarım sizlerde beğenirsiniz. Afiyetle...


Kremali elmalı Tatli
Malzemeler
10 adet elma
Toz seker
2 tane karanfil
Su

Kremasi için
4 su süt
2 yemek kasığı nişasta
1yemek kasığı un
2 yemek kasığı margarin
1 paket vanilya

İç harcı için
1/2su bardağı kuru üzüm
1su bardağı ceviz
4 yemek kasığı bal
1 Tatli kasığı tArcin


Yapılışı

Elmaları soyun ve içlerini kabak oyacagi ile oyarak çekirdeklerini çıkarın tencereye diZerek üzerlerine 1.5 kasık kadar seker serpin karanfilleri atın ve yarıya gelecek kadar su koyup kaynayın Cok fazla yumuşatırsak dağılır çatallar kıvamına bakabilirsiniz.

Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin margarin ve vanilyayi en son ekleyin

İç harcın malzemelerini karıştırın ve pisirdiginiz elmaların icine doldurun üzerime kremasini dokun buzdolabında bir süre bekledikten sonra tarcın veya fıstıkla susleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
(tarifi portakal ağacından aldım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder